sunnuntaina, joulukuuta 15, 2013

Monenlaista poseerausta

Hyvää joulua!  toivoo pikku poronvasa ja tonttutytöt 

Joulukorttikuvien räpsimiseen päästiin vasta tiistaina 10.12., jotta kuviin saatiin mukaan lunta.  Sekin lumi suli pois seuraavana päivänä.  

Metka pääsi malliksi päällään Helin ja Millan New Yorkista tuoma paita ja päässään Ruskalle reilu vuosikymmen sitten Pariisista tuotu lippis.  FB:n russeliryhmässä oli kuva englannintuliaisiin puetusta koirasta, joten pitihän Metkakin pukea tuliasvermeisiin ja laittaa kuva russelistien nähtäväksi.
Nopsan kanssa on viime aikoina käyty Ojangossa katsomassa agilitykisoja ja totutettu sitä liikkumaan koirajoukoissa.  Sunnuntaina 8.12. kysyi Pomppa-mantteleiden kehittäjä Meri Alku Nopsaa malliksi uuden värisen pompan esitekuviin. Koirakuvien Jukka Pätynen sattui olemaan paikalla ja otti hienoja kuvia, jotka olivat jo Messarissa esillä 13.12. Pompan osastolla ja esitelehtisessä. 
Nopsan totuttelu koirajoukoissa liikkumiseen liittyi siihen, että se oli ilmoitettu Messarin näyttelyyn kolmen sisaruksensa kanssa.  Kävimme jopa näyttelytreeneissä lauantaina 7.12. ja saimme siellä hyvää kokemusta.  Niinpä esiintyminen Juha Kareksen tuomaroimassa Helsinki Winner 2013 näyttelyssä sujui  varsin mukavasti. Nuorten luokan uroksissa oli Jyrän, Buutin ja Nopsan lisäksi yksi oikeankin värinen länderi. Kännykällä napsitut kuvat on otettu omiksi muistoiksi :).
Seisomista maassa ja pöydällä oli hiukan harjoiteltu, joten tällä kertaa Nopsa ei väistänyt tuomaria eikä hypännyt pois pöydältä kuten syyskuussa ja malttoi seistä maassakin paikallaan.
Veljekset Nopsa, Jyrä ja Buutti sekä Ruksi-sisko istumassa samalla korokkeella kuvattavana......
... ja Nopsa poseerasi hyvässä asenossa
Tässä Nopsan arvostelu:
Erinomaisen tyyppinen, mittasuhteiltaan oikea juniori. Pitkälinjainen kapeahko pää, riittävä alaleuka. Erinomainen pigmentti. Ikään riittävä luusto ja rintakehä. Valitettavasti yksivärinen, joka määrää palkinnon. Erinomainen häntä. Hieman taipumusta peitsata, mutta asettuessaan erittäin sujuvat liikkeet. Hyvin esitetty.  JUN T. Koiran käyttäytymisen arvioiminen, suhtautuminen tuomariin, ruksi oli kohdassa "rodunomainen lähestyttäessä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti