lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Uusi vuosi uudet kujeet :)


Mitäpä sitä vapaaherrattarella muuta olisi kuin aikaa. Koska aivan kaikki vapaa aika ei kulu koirien ulkoiluttamisessa tai treenaamisessa eikä agilityseuran kenttä-, kilpailu-, juhla- tai koulutustoimikunnan asioita hoitaessa tai järjestellessä anopille taksiseteleitä, kelan hoitotukea, kotihoidosta mukavaa hoitajaa tai hoidellessa oman äidin ruokahuoltoa kauppakäynnein tai kokkaillen ja auttaen äitiä suihkuttaen ja kuivaten häntä sekä huolehtien pyykinpesusta ja päivittäisestä asunnon siistimisestä oman kodin vastaavista asioista puhumattakaan niin on mukavaa napsia kuvia kodin pikku muutoksista.

Tänä vuonna jäi joulukuusi pystyttämättä ensimmäistä kertaa.  Ehkä kuusta ei ollut niinäkään jouluina, jolloin olimme joulun aikaan pidemmillä ulkomaanmatkoilla Unkarissa 1988 ja Kiinassa 1997.  Tänä vuonna hain lähimetsästä joulukuun alun myrskyn kaatamasta männystä oksia, mutta niistä unohtui ottaa valokuva, koska oksamaljakko oli jo loppiaisena parvekkeella samaan aikaan kun kuvasin muuta joulutilbehööriä.  Ikuistamisen jälkeen olikin aika siirtää koristeet laatikoihin ja viedä kellarivarastoon.

Postauksen alussa on yritelmä ottaa joulutervehdyskuva Metkasta ja Ruskasta, mutta yritys oli toivoton. Hienot pääkoristeet eivät pysyneet koirien päässä samaan aikaan. Pannatkin on nyt siirretty varastoon odottamaan ensi joulua.

Pentikin poron kynttilöitä ei ehditty polttaa joulukuussa kertaakaan ja hopeamaalin pintaansa saaneet oksat toimivat lasisten jostain itäisestä Euroopasta tuotujen koristeiden pidikkeinä ties kuinka monetta vuotta.
"Kummipojan" koulutyönään tekemän lipaston päällä oli tänä jouluna uusi karamelliteline, joka oli tehty vuosikymmeniä vanhoista laseista (Tapio Wirkkala Paadar) ja lautasista (Erkkitapio Siiroinen Jesper ja Oiva Toikka Kastehelmi). Suurimman osan makeisista sain työnnettyä Helin mukaan Eckerön agilitykisareissulle, jonne hän lähti Jymyn ja kavereiden kanssa. Jymy nousi syksyllä kisaamaan agilityn korkeimpaan eli 3-luokkaan ja ensimmäinen 0-tulos tuli joulukuussa Jyväskylästä ja toinen Eckeröstä. 
Kotiin jäänyt piparkakkutalo riitti minulla makeuttamaan vain pari päiväkahvihetkeä.  Nyt sekään ei enää ole kiusaamassa. ;)
 Kynttilät on poltettu ja Stockalta vuosia sitten ostetut marjakoristeet siirretty varastoon.
Samoin Helin päiväkodissa tekemä hyasintti ja Millan askartelema sydän. Nämä olivat työpaikallani lähes neljännesvuosisadan ja hyasinttipurkin sain toistakymmentä vuotta sitten eläkkeelle siirtyneeltä kollegalta, hän oli tehnyt sen itse.
12.1.2012 jätimme lopulliset hyvästit äitini Aune-siskolle.  Ainoa Suomessa asuva serkkuni (Kanadassa on kolme äitini toisen siskon poikaa) laski äitinsä tuhkauurnan Malmin hautausmaalle kävelymatkan päähän täältä meiltä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti