sunnuntaina, syyskuuta 22, 2013

Agilitytaituri ja näyttelybuudeli :)

Olen pari viime viikkoa käynyt sijaiskouluttajana agilityn alkeisjatkoryhmässä ja saanut "palkkioksi" osallistua Nopsan kanssa I-HAH:n penturyhmään.  On ollut hienoa saada keskittyä vain yhteen koiraan ja tuntuu, että edistymistä on tapahtunut huimasti.

Toukokuun alusta asti olemme käyneet treeneissä yhdessä Metkan ja Nopsan kanssa pienen porukan omatoimivuorolla.  Meillä on paikalla useimmiten kouluttaja, joka tietysti keskittyy enimmäkseen jo esteet osaaviin koiriin, mutta toki olen Nopsan kanssa saanut hyviä ohjeita omatoimiseen koulutukseen. Ongelmaksi on muodostunut, etten oikeastaan treenaa Nopsan kanssa, koska monissa asioissa olisi hyvä olla avustaja palkkaamassa.  No se on huono tekosyy laiskuudelle, mutta on ollut mukavaa keskittyä ohjatuissa treeneissä vain Nopsaan.  Vielä on yksi treeniviikko ulkokentällä ja sitten siirrymmekin Tattarisuon halliin, jossa Nopsa osallistuu alusta asti talvikauden penturyhmän treeneihin :).

Maanantaina 16.9. veljekset Crossi, Jyrä ja Nopsa pitivät viimeistelytreenit viikonlopun näyttelyä varten.
Lauantaina 21.9. pentujen 8 kk syntymäpäivänä oli Heinolassa seurakoiraryhmän erikoisnäyttely, joka on vuosittain ländereiden päänäyttely. Muutaman harhaanajon jälkeen löysimme Helin kanssa perille ja reissu oli onnistuneempi kuin etukäteen osasin kuvitellakaan.  
Esiintymisvuoroa odotellessamme tuli kehäsihteeri kysymään, mitä näissä pennuissa on, kun eivät näytä ländereiltä ;) 
Tuomari ja länderiväki pitivät näkemästään. Ruksi oli ROP-pentu, Nopsa oli VSP vaikka esiintyminen olisi voinut sujua paremminkin;). Nopsa hyppäsi/putosi pöydältä ja tuomari vain nauroi hyväntahtoisesti ja sanoi, että sehän on ihan länderi luonteeltaan. Ei Nopsa tavallisesti ole niin varautunut, mutta nyt se ei pitänyt siitä, että vieras mies tuli sitä kopeloimaan pöydällä. 

Arvostelulapussa luki: Erinomainen tyyppi. Kaunis pää. Hyvät silmät, korvat ja purenta. Sopiva rintakehän vahvuus, samoin raajaluusto. Tasapainoiset rodunomaiset kulmaukset. Väritys n.s. riistaväri. Karvapeite pituudeltaan ja karkeudeltaan lähes oikea. Liikkuu suoraan. Askelpituus hyvä. Liikkeessä käyristää hieman lannettaan. Oikein kiinnittynyt ja kannettu häntä. Hieman varautunut käytös.
Koiran käyttäytymisen arvioiminen, suhtautuminen tuomariin, ruksi kohdassa väistää
Arvostelu, pentuluokka 1, KP ja VSP
Valokuvauksen jälkeen tuomari tuli vielä kertoman kaikille länderisteille palkitsemisen perusteita ja sitä, että hän oli alkujaan hiukan ihmetellyt villakoiran valintaa roturistetykseen, mutta nyt hän huomasi, että valinta oli oikea. Koirien rakenne on aivan oikea vain väri on väärä.

Arvostelulappusella saimme vielä noutaa pokaalit ROP- ja VSP-pennuille ja länderiyhdistyskin palkitsi kaikki neljä näyttelyyn osallistunutta pentua leluin sekä ROP:in ja VSP:n Iittalan kivi-kynttilälyhdyin.

Olipa mukava tapahtuma, taidamme mennä näyttelyyn toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti