sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2015

Pääsiäisenä ensimmäiset 2-luokan kisat



Hyvä "agilitytuuri" ei enää jatkunut pääsiäiskisoissa.  Nopsa rupesi ennakoimaan lähdöissä.  Se on asia, josta minua on varoitettu. Kepit se suoritti joka radalla tuttuun tapaansa nopeasti alusta loppuun.
Ensimmäisellä radalla ehdin toisena esteenä olleen käyrän putken luo melkein siihen paikkaan, josta olikin tarkoitus kutsua Nopsaa, mutta se lähti liikkeelle omin lupineen ja minulle tuli paniikkistartti. Ohjaaminen unohtui täysin, kunhan juoksin sen perässä ;).  Radalla oli kontaktiesteistä vain puomi, joka suoritettiin kahteen kertaan. Kyllä Nopsa hidasti vauhtiaan ja koski kontaktialueelle, mutta en ehtinyt vaatia tietoista nenäkosketusta maahan enkä myöskään antanut "vapautuskäskyä".  Radan takaosassa oli kaksi käyrää putkea peräkkäin.  Kun Nopsa ampaisi ensimmäisestä putkesta ulos, niin törmäsimme. Toisen putken suulle se meni, mutta kääntyi siitä takaisin luokseni.  Sain sen kyllä menemään putkeen, mutta kieltovirhehän siitä tuli. Radan lopussa oli puomi, jonka suoritin juosten itse vasemmalta, koska puomin jälkeen oli oikealla hyppy, joka piti suorittaa takaa kiertäen.  Sain Nopsan ohjattua hienosti takaakiertoon ja hyppyyn, mutta sitten se hyppäsikin saman esteen takaisinpäin. Lopussa oli vielä kaksi hypyä.  Ilman tuota lopun virhettä, nimemme olisi ollut hieman eri kohdassa tuloslistaa. ;)  Tällaista tämä agility on :).
Hyppyradalla oli tarkoitukseni kutsua Nopsa liikkeelle toisena esteenä olleen muurin jälkeen, mutta se valitsi lähtöajan ohitettuani juuri ensimmäisen esteen. Koko suoritus oli yhtä haukkumista ja hyppimistä kohti minua.
Päivän kolmannessa kisassa päätin etukäteen, että poistun radalta, jos Nopsa varastaisi lähdöstä. Lähtö oli helppo, koska heti toisen hypyn jälkeen piti kääntää koira välistävetona kohti kolmatta hyppyä. Radalta ei ollut tarvetta poistua ennen aikojaan. Seisotin Nopsaa puomin kontakteilla tavallista pidempään, mutta ei se nytkään mennyt toivottuun paikkaan asti.    Kentän peräosan kahden putken suorituksen välissä tuli pahempi yhteentörmäys kuin ensimmäisellä radalla.  Loppusuoralla oli tarkoitukseni juosta kentän laidalla niin, että saisin lähetettyä Nopsan vasemmalla kädellä eteen, mutta sekään ei onnistunut.  Jostain syystä emme saaneet kieltoja tai kosketusvirheitä, mutta 0-radalle tuli yliaikaa yli 7 sekuntia.
Nyt pitää kiinnittää kunnolla huomiota lähtöihin, kontakteilla oikeaan paikkaan pysähtymiseen ja treentata irtoamista, irtoamista, irtoamista.....

Kisaamista jatketaan taas ensi sunnuntaina HSKH:n kisoissa.  Jos edistymistä ei näytä tapahtuvan, niin keskitytään treenaamiseen. Muut pääsiäispyhät vietetään kotona kaikessa rauhassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti