lauantaina, heinäkuuta 25, 2009

Metkan kanssa tokoilua ym. mukavaa

Sunnuntaina 19.7. lähdimme aamulla Helin kanssa Marjon kyydissä kohti Turkua katsomaan agilityn MM-karsintoja. Päivä oli jännittävä. Kisoissa sattui dramaattisia virheitä ja putoamisia jatkosta, mutta hyvät joukkueet saatiin valittua. Varsinkin minien voittajalta voi odottaa menestystä myös jatkossa, jos meno jatkuu samana. Russeli Taika on jo lähellä joukkuepaikkaa sijoittuen viidenneksi. PM-kisoihin lähetetään 4:n koiran joukkueet, joten Kati ja Taika ovat ensimmäisella varasijalla. MM-kisoihin on kolmen koiran joukkueet / säkäluokka. Tarkoitus on lähteä katsomaan niitä Itävältaan syyskuussa, majoitus on jo varattu.

Marjolla oli ollut viisi viikkoa vieras saksanpaimenkoira koulutettavanaan BH-koetta varten ja menivät nyt Raisioon kokeeseen ja saivat sen suoritettuakin. Aikamoinen koirankouluttaja Marjosta on tullut sen jälkeen, kun sai itselleen ensimmäisen koiran "Vinhan pentu Elmon" viitisen vuotta sitten. Kannuksen Kennellinja on antanut hyvän pohjan koiraharrastukselle. Paluumatka kotiin päästiin Sarin kyydissä.

Maanantaina aloitimme Viikissa tokokurssin Marjon toimiessa kouluttajana. Mukana ovat Heli ja Vinha, Anna ja vesikoira Marta, Annan sisar Sini ja labbispentu Papu, Elina ja Velmu-russelin pikkusisko Helmi sekä me Metkan kanssa. Aloitimme kontaktin ottamisella ja koko ajan kontaktista palkkaamisella. Sen jälkeen jatkoimme seuraamisella ja perusasentoon tulolla ja koko ajan palkkaamisella sekä liikkeestä maahan menolla ja taas oikeasta suorituksesta nopealla palkkaamisella. Tunnin aikana kului 2 erittain pieniksi paloiksi pilkottua nakkia, mutta niinpä Metka olikin tosi motivoitunut työskentelyyn. Olenhan minä käynyt aikanaan Ruskankin kanssa monia toko-kursseja, mutta ennen ei painotetettu palkkaamisen tärkeyttä näin jatkuvasti ja edistyminen ei kyllä ollut näin nopeaa. Lopuksi vielä otettin luoksetulo muutaman kymmenen metrin päähän ja taas Metka oli erittäin innostunut ja juoksi luokseni pienillä kintuillaan niin nopeasti kuin pääsi.

Tiistaina kävin töiden jälkeen hakemassa Tikkurilasta pienennetyt vaatteeni ja menin suoraan Maunulaan pitämään agilitytuntia. Teimme muutaman samanlaisen kiemuran, kuin MM-karsinnoissa oli ollut kilparadoilla. Koirat ja ohjaajat suoriutuivat niistä ihmeen hyvin, ehkä paineet eivät olleet aivan samaa luokkaa kuin Liedossa. ;)

Keskiviikkona oli sitten Metkan ja Vinhan agilitytreenit, Jymy oli mukana kentän laidalla. Tuntimme ovat tavallisesti peräkkäin, mutta näin heinäkuussa, kun osa ihmisistä on lomalla olen treenannut Helin kanssa samaan aikaan ja mukana olikin kolmantena vain vesikoira Bono. Heli jäi tuntimme jälkeen Jymyn kanssa pentutokoon ja me matkustimme Vinhan ja Metkan kanssa kotiin.

Perjantaina jatkoimme taas tokoilua Viikissä. Siirsimme tapaamisen alkamaan jo klo 17:30, koska FORECA:n ja Ilmatieteen laitoksen sadetutkat netissä näyttivät sateiden alkavan illan aikana. Kerkesimme saada treenit loppumaan ennen sadekuuroa ja siirryimmekin lasitetulle parvekkeellemme juhlimaan Ruskan 11-vuotissynttäreitä.
Milla oli ostanut Ruskalle synttärilahjaksi uudenlaisen aktivointilelun, jota opettelimme tänään varsinaisena Ruskan syntymäpäivänä 25.7. käyttämään. Ruska osaa jo hyvin vetää hampaillaan tai tassullaan auki pienet laatikot, jonne nami on piilotettu, mutta nappuloiden nostaminen pois paikoiltaan ennen laatikoiden avaamista ei vielä onnistu. Haastetta siis riittää.
Vinha ja Metka saivat myös otettua namit laatikoista, mutta tämä ei ole varsinaisesti kolmen koiran yhteislelu ja leikki täytyi lopettaa kesken. ;)

Koitin ottaa Ruskasta "virallisen 11-vuotiskuvan", mutta se ei oikein viihdy kuvattavana, joten ilmeet ovat turhan vakavia.
Ehkä jatkamme kuvaamista iltaruoan aikaan, jos vakka koirat saisivat jotakin herkkuja, kun Jymykin palaa Helin kanssa Tampereelta rokkaajien pentutreffeiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti