maanantaina, maaliskuuta 25, 2013

Auto

Perheessämme on ensimmäinen auto :).  Heli aloitti autokoulun loppusyksystä, koska oli vihdoinkin päättänyt ostaa auton, jotta harrastaminen koirien kanssa olisi helpompaa.  Toki agilitykisoihin ja treeneihin on päästy kavereidenkin kyydissä, mutta on se ollut hiukan noloa pummia kyytejä 14 vuotta.
Auto on naapuritalossa asuvan Helin täysin oma hankinta, mutta luotan siihen, että kyytejä on tarjolla minullekin koirineni.
Autolla on suuri vaikutus siihenkin, että uskaltauduin ottamaan uuden koiranpennun vaikka Ruska on vielä hyvässä kunnossa ja elelee hyvinkin muutamia vuosia.  Kesällä vietetään Ruskan 15-vuotissynttäreitä ja tiedämme sen isoisän eläneen 17-vuotiaaksi.
 Jymy kävi aamupäivällä ennen auton noutoa leikkimässä Nopsan kanssa.
 Kuvausmallina istuminen Jymyn vieressä ei aivan vielä onnistunut Nopsalta ..
.. vaikka se muuten osaakin istua käskystä paikallaan muutaman sekunnin.
Päivisin on ollut jo lämpimämpää ja aurinko on paistanut, joten olemme olleet enemmän ulkona.  Valitettavasti yöt ovat kuitenkin hyvin kylmiä, joten lumi ei pääse sulamaan.

Norjanangervon oksat maittavat Nopsalle
 ja sisällä työtuolini alustasta on tullut mieleinen nukkumispaikka vaikka en edes istuisi tuolilla.

Vetoleluilla leikkiminen saatiin Nopsan kanssa "kotitehtäväksi" ja onneksi se leikkii tosi mielellään niin ulkona kuin sisällä.
Vuosikausia käyttämättä olleet lelut ja kaikenlainen purtava on päässyt käyttöön.  Itse asiassa lelukorikin on jo pitänyt siirtää muualle, jotta sitä ei pureskella paloiksi. Nopsa leikkii itsekseenkin. Se vaihtaa lelua, jonka kanssa juoksentelee ympäriinsä.

 Äitini kotitalon luona on talvehtivia sorsia ja niitä kävimme ihmettelemässä pari päivää sitten.
                                     
Metkan aikoinaan saama ketunnahka on viimeinkin päässyt kunnolla käyttöön.  Koitin innostaa Metkaa agilitytreeneissä aidolla turkiksella, mutta ei auttanut.  Nyt Nopsa taistelee ja leikkii nahkan palasella mielellään ja saa tehdä sen aivan rauhassa yksikseen tai kanssani toisten koirien kiinnostumatta asiasta.
Hiiret ja myyrät sentään kiinnostavat Metkaa ja niitä se taisi haistaa pihapensaiden juuresta samaan aikaan kuin Nopsa juosta hepuloi pihalla.
Mainittakoon, että hyvin on ruoka Nopsalle maittanut.  Se painaa nyt 9:n viikon ikäisenä 3 kg. Olen antanut sille toistaiseksi ruokaa neljä kertaa päivässä, mutta nyt saa kolme kertaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti