lauantaina, maaliskuuta 16, 2013

Nopsa on vihdoinkin täällä

Bingis Bolt, ei Usain vaan Nopsa on vihdoinkin kotiutunut. Päätimme antaa koirien tavata toisensa pienellä pihallamme.  Ruska pääsi ensin ulos ihmettelemään Nopsaa ja sitten Metka.
Tapaaminen sujui niin hienosti kuin voi toivoa.  Jännitin aika paljon pennun tuloa ja nimenoaan vanhempien koirien suhtautumista siihen.
Pihalla on onneksi lähes puolen metrin lumikerros, joten Nopsakin pääsee siirtymään sinne helposti parvekkeelta. Ruska ei ole enää kovin innokas tapaamaan vieraita koiria ja Nopsasta se oli samaa mieltä.  Onneksi Nopsa on elänyt koiralaumassa ja ymmärtää koirien kieltä.  Se näkee Ruskan ilmeestä, että sen kannattaa antaa olla omissa oloissaan.
Metka olisi mielellään ruvennut jo leikkimään Nopsan kanssa ulkona, mutta se ei ollut ensiminuuteilla vielä valmis leikkiin.  Myöhemmin sisällä Nopsa taitaa hiukan varoa Metkaa, joten ensi leikkejä saadaan odottaa.
Koirakirjoissa kerrotaan, että pennun pitäisi saada rauhassa tutustua ensimmäisinä päivänä uuteen kotiinsa, mutta koiraharrastajatuttavat eivät malta odottaa ja niinpä Nopsaan kävi jo tänään tutustumassa Helin ja Millan lisäksi Mari ja Anna sekä vielä Merjakin, joka ystävällisesti tuli myös kuskaamaan meitä Helin kanssa, kun haimme Nopsan kotiin.
Mari toi tuliaiseksi mukavan "ketunraato" pehmolelun, joka oli kovasti Nopsan mieleen.  Ilpo heitteli lelua useaan kertaan, sanoi Nopsalle: "hae" ja sehän haki ja toi lelun Ilpolle ja irrotti sen suustaan Ilpon sanoessa: "irti".  Kylläpä meillä on fiksu koiranpentu.
Pyörillä varustetut työtuolin muoviset pyöränsuojat olisivat olleet Nopsan mielestä mukavaa purtavaa, mutta onneksi pienet puruluut sekä lelulaatikosta löytynyt vihreä muoviluu kelpasivat myös. Nopsa oli aika pitkään hereillä ottaen vain pieniä nokosia ja syöden hiukan välillä, mutta nyt (klo 21.30) se tuntuu rauhoittuneen tänne työhuoneeseen selkäni taakse.
Taidan kohta noutaa vuodevaatteet ja viettää itsekin yöni täällä Nopsan seurana.  Makuuhuoneeseenhan meillä koirat eivät tule, koska koitan pitää allergisen nuhani kurissa olemalla kolmasosan vuorokaudesta ilman koiria. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti